engelska flaggan
A simular site in the English languageLars Ekdahls barnlänkar för såväl små och stora barnHar du barnbarnlänkareller är du ett själv?    

barnlänkar Äntligen har världens mest populära Astrid fått sin officiella sajt.
På Astrid Lindgrens 93-årsdag öppnade astridlindgren.se där du bland annat kan fördjupa dig i författarinnans liv och författarskap. Självklart hittar du också massor av information om alla Astrid Lindgrens böcker och hennes figurer. Vill du veta hur iden till Bröderna Lejonhjärta kom till eller om hur figuren Pippi Långstrump föddes så är det här sajten för dig. Det finns gott om Pippi Långstrumpspel att köpa men få om ens några gratis.

Alfon Åberg Alfon Åbergs egen hemsida med tävling, pyssel, fakta mm. Alfons bor inte bara i ett höghus i en vanlig stad någonstans, han har ett hem på webben också. Här finns all tänkbar information om Alfons, tillsammans med pyssel som memory , spel (fotbollsstraffar!) samt också trevliga skrivbordsbakgrunder att ladda hem. Barnen kan också ställa egna frågor om Alfons. Gunilla Bergström´s son, Paul är ansvarig för Alfons hemsida. I alla fall 2002.

barnlänkaruppdaterad Brukar du titta på Bolibompa på TV Här kan du besöka såväl Drakens land som Vuxenlandet och Barnlandet. Enligt Internetworld, juni 2003, är SVT:s barnsajt bäst i Sverige. Det tycker också Ebba, mitt nu snart 5:åriga åriga barnbarn och har oftast svårt att slita sig därifrån! Massor av spel, pyssel, filmer och musik i en enkel och barnvänlig form, men samtidigt av högsta kvalitet. Här finns skoj för alla åldrar: Det är prutthumor på prisbelönta sajten Högaffla hage, vetgirighet med Fem myror, Björnes Magasin ett äldre program som fortfarande finns på webben. På Sveriges Radio hittar du också pyssel och roliga tidsfördriv att greja med medan du lyssnar på Barnradions program.

spel, pyssel Ny 31 underbara barnprogram du minns om du var ung på 90-talet

spel, pyssel Pysselguiden är en webbplats med tips och idéer om pyssel. Här finns pyssel för alla, barn som vuxna och för dig som arbetar med barn i förskola eller skola.

spel, pyssel En ny sajt för i år som startat riktigt trevligt med lite spel, pyssel som också förhoppningsvis kommer att bygga ut.

 pyssel En av mina favoriter när det gäller pyssel är craftandcreativity.com/blog/ där Helena gör jättefina saker. Nu aktuell med tips om att slå in julklappar.

julkalendern 2009Visseligen är julen slut men ...? Julkalendern 2012 är en favorit som kommer tillbaka från 1996 - Mysteriet på Greveholm. Den här gången flyttar en ny familj in på det öde slottet. Eller är det verkligen helt tomt? . - Mer om jul för barn hittar du på en annan av mina sidor

julkalendernVisseligen är julen slut men ...? 2013-års julkalender i radion. Julkalender handlade om Siri. Hon bor på en ö i ishavet med sin gamla pappa och sin lillasyster Mika. En dag blir lillasystern bortrövad av elaka ishavspirater. ......

julkalender-topplistaVisseligen är julen slut men ...? Topp 15 SVT's Julkalendrar - julkalender-topplista

Facebooksida Fritidshem - Tips på aktiviteter inne och ute är en Facebook-grupp där man kan få många bra tips

julfirande En trevlig sajt som ger tips om hur man kan leka med äpplen. T.ex hur man spår med äpplen, pysslar med äpplen....

julfirande För alla pysseltokiga! Logga till Skapligt enkelt Skapligt Enkelt, en verkligt bra sajt med kreativa idéer för stora och små. Tanken med den här sidan är att man skall kunna få tips och idéer till pyssel som man kan göra hemma med sina egna barn, eller i barngrupper utan att behöva en massa dyra specialmaterial. Beskrivningarna skall ses som idéer på hur man kan göra, men samtidigt ge utrymme till den egna fantasin och skaparglädjen. Därför är beskrivningarna inte alltid med exakta måttangivelser eller mallar.

games for kids of all agesHär hittar du en annan "spelsajt" med trevliga barnspel där man dessutom lär sig genom spel som "memorygames", "math games" och "alphabet games". Plus några till

kidlinks Tux Paint är ett gratis ritprogram utvecklat för barn i åldern 3 år och uppåt. Adobe Photoshop och Corel Draw, ja ni vet vad de där proffsprogrammen som kostar massa pengar. De är otroligt bra, säkert mycket bättre än lilla Tux Paint. Men Tux Paint är garanterat favoriten när användarna i dess målgrupp får tycka till om saken. Det här är för de små människorna, de som inte riktigt förstörts av anpassning till små gråa kantiga gränssnitt med matta färger. Barnen får leva ut sin kreativitet i Tux Paint, och programmet kan användas helt på svenska!

Ny kidlinksPyssligheter Linnéa Johansson har gjort en fantastisk fin målarbok med bilder på superhjältar och prinsessor i situationer vi inte vanligtvis förknippar dem med. Det bästa av allt är att den är gratis att ladda ner, skriva ut och färglägga och nu delar vi på Pyssligheter med er. Fram med tuschpennorna både stora och små, måla och diskutera det som är viktigt i livet

kidlinks Här är en engelsk sida av en konstnärinna som lagt ut allt möjligt man kan skriva ut, färgläggningssidor, almenackor, inbjudningskort, placeringskort, vykort etc.

games for kids of all agesEtt trevligt "flashspel" där du i en korg som hänger under en ballong skall fånga så många blommor som möjligt. Med hjälp av musen kan du blåsa på ballongen och styra den till alla blommor som trillar ned från sky och fånga dem i korgen. Rekordet ligger någonstans kring 120. Själv kom jag till 52 första gången jag provade.
Vill du hellre vara en fiskmås ock dyka ner i vattnet för att fånga fisk. är det detta spel du skall prova!

bamseuppdateradBamse började redan 1966 som tecknad film på TV och veckoserie i Allers. På den tiden var persongalleriet i serien inte alls lika stort som det är i dag. De tre vännerna Bamse, Skalman och Lille Skutt finns givetvis med från allra första början. Och så Katten Janson förstås.

Alfon Åberg uppdaterad En av mina barnbarns favoriter har länge varit dom sjungande hästarna! Sjungande hästarna
Dom försvann från SVTs sajt under slutet 2012 men nu har jag hittat dom igen. -:)
Du klickar du på respektive häst för att få den att antingen börja eller sluta att sjunga. Du kan även ladda neren app gratis till din mobiltelefon. Finns också i en julversion

Alfon ÅbergMitt minsta barnbarn är stormförtjust i Bajslåten. Populärt i en viss ålder tydligen.

Alfon Åberg En annan favorit bland mina yngra barnbarn är numera Snoppen och Snippan. De allra flesta föräldrar verkar vara positiva. En mamma skriver: ”Mina barn, 6 och 9 år, hälsar och säger att låten och videon är jättebra och att det är viktigt för barn att få lära sig om kroppen.

Ett gott skratt förlänger livet säger manEn sida med hakgubbar. Påminner mig om Humle och Dummle, som var ett så populärt barnprogram på TV under 70- eller var det 80-talet?

Ett gott skratt förlänger livet säger manLäste i DN den 19 oktober 2010 att nu är även fyraåringar ute på nätet och surfar. Populära sajter är spela.se    Bollibompa     och Youtube

Nalle PuhSpelen här är både gulliga och kluriga och det är lätt att fördriva flera timmar med att leka ninjaflicka, hoppa höjd, spela tennis eller köra båtrace. Bowla hos nät-bebisen! Den populära spelsajten Netbabyworld har utökats med ett bowlingspel. Du kan här spela Whip-it, som är ett bowlingspel helt byggt i Shockwave. Spelet är snabbladdat och snyggt med sparsmakad 16-färgers grafik. Riktigt roligt även för farfar att spela.

Nalle PuhElevspel är en gratis utbildningsinriktad webbplats för barn i åldrarna 5 till 12.
Deras mål är att erbjuda enkla, roliga och intressanta spel som hjälper barn att lära sig och bli bekant med matematik, svenska, klockan och andra grundläggande färdigheter och kunskaper.

kidlinksNeopets® är en av de absolut bästa virtuella sajterna om sällskapsdjur på Internet. Med din hjälp har man byggt ett samhälle med över 70 millioner virtuella husdjursägare runt om i världen. Neopets har mycket att erbjuda typ över 160 olika spel, , auktioner, hälsningar, medelanden och mycket mera. Bäst av allt är att det är gratis!!

busungarBusungarnas bästa sajt drivs för närvarande helt ideellt av Linda Hedvall med viss hjälp från vänner och bekanta. Hon hoppas att sajten skall vara den självklara startpunkten för barn på nätet. Målsättningen är att samla länkar till barnvänlig, kvalitativ underhållning och information. I första hand på svenska. Fylld med " Pyssel och knep och knåp" En bra länksamling för alla barn som vill lära sig något nytt. Kan verkligen rekommendera ett besök!

barnpysselBarnens bibliotek från Regionbibliotek Västra Götaland. Blivit, kanske tack vare stöd av Stiftelsen Framtidens kultur och Statens Kulturråd, en riktig toppen sajt. Sajten passar nog bäst för dig som är sisådär mellan 6 och 14 år. Du kan chatta med författare eller med andra bok intresserade på Bokchatten eller leta efter boktips eller skicka in dina egna tips. En utmärkt länksida, anpassad till barn och ungdomars intressen

puh´s skojiga sidaHar du en fråga om miljögifter som är farliga för naturen? Ställ din fråga till Sven Burreau som är expert på miljögifter. Du kan även läsa svar på frågor som ställts av andra.

puh´s skojiga sidaHälsa på hos alla djuren i Kolmårdens Djurpark. En trevlig sajt där du också får veta mycket om de olika djuren. Om delfinerna till exempel

lekar för barn Kalasguiden har samlat tips på roliga lekar så kika in här när det är dags för barnkalas eller fest. Du hittar lekar för små barn, lekar för stora barn och tonåringar, och lekar för vuxna. Kalasguiden har nu fler än 150 lekar i sitt arkiv och vi lägger till nya lekar lite då och då så titta hit igen.

barnsajterHarry PotterHarry Potter - Den populära Harry Potters spännande hemsida! På Harry Potter Webb Ring kan du hitta mer. Ytterliggare en kul på kidsreads.com

Hjärnkontoret Klurigheter, hjärngymnastik och tidsfördriv av Lars Fröjmark. Bra sajt, trots tråkig layout.

HjärnkontoretZogaj är ett spel, typ Memory, men man bestämmer själv vilka kort som skall höra ihop och varför. Mitt syskonbarn på 6 år var helt suverän på detta minnesspel
Spelet passar alla åldrar. Är utmärkt för barn som familjespel men även för gruppen vuxna som vill se hur andra tänker. Spelet är även ett kraftfullt pedagogiskt verktyg för den som vill visa vuxna så väl som barn hur aktiva minnestekniker fungerar och hur man kan börja utveckla ett superminne. Brukar inte göra reklam för en produkt men gör här ett undantag.

kidlinksSan Francisco Symphony (SFS) and deras webbsajt" the SFS Kids' Site" var en av de fem kandidaterna som nominerats till Webby Awards. Man märker att dom älskar musik och verkligen vill syssla med musik undervisning. Denna sajt, i kombination med verkliga konserter, är ett fantastiskt sätt för oss alla, i alla åldrar, att lyssna, lära och ha roligt med musik! Jag rekommenderar verkligen att du besöker denna sajt ofta.

barnlänkarDet kan du även göra på The Discovery Channel plus många fler. Du behöver ha laddat ner pluggin-programmet Shockwave först. En riktig toppensajt. Synd att man inte kan se de amerikanska barnprogrammen för TV.

legoBygg med Lego på nätet! (engelska) För stora och små Legofantaster kan denna sida, som är full av aktiviteter, erbjuda en kul utmaning.

färglägga Pappersdockor (flicka, för färgläggning) att klippa ut och färglägga, Med den här mallen kan du ge dina barn en rolig och enkel uppgift. Ta med den som tidsfördriv på resan, använd den för att sysselsätta barnen när du är upptagen eller gör den till en hållbar leksak som tål att lekas med om och om igen. Kläderna och tillbehören kan blandas och kombineras till olika stilar .

Allt du behöver göra är att hämta mallen, skriva ut den, låta barnet färglägga och sedan klippa längs kantlinjerna. Om du vill ha en docka som håller längre använder du ett styvare papper. Ha en trevlig pysselstund! Mer Coloring Book Pages hittar du här

Nalle Puh och hans vännerNalle PuhNalle Puh och hans vänner hittar på hyss

barnlänkarLekarkivet finns det många tips på lekar och aktiviteter för alla tillfällen och åldrar! Det finns massor att göra även om det skulle råka vara en gråtrist mulen dag.

barnlänkarSeussville är platsen där barn av alla åldrar inte kommer att ha tråkigt. Jag lovar! Fast du måste ha en snabb uppkoppling då sajten är lite "tung"

barnlänkarBibbi är ett fantastiskt nordiskt samarbete som presenterar ett gediget barnboksbibliotek. Här får du mängder av tips på bra barnböcker och flera sagor kan du också höra direkt på nätet.

barnlänkarHej! Jag heterRadioapanRadioapan och finns på Barnwebbendär där du hittar alla barnprogram i radio. Ännu en toppensajt för barnen. Nya barnwebben riktar sig till de allra minsta. Alla deras barnspel är fulla av ljud. Därför har man tagit fram en barnspelare som kan innehålla bilder, målarboksblad att färglägga eller någon annan aktivitet man kan pyssla med medan man lyssnar. Allt enligt t.f. projektledaren för barnwebben Chris Lindgren.
Tanken med sidan är att även den som inte kan läsa eller just lärt sig använda en mus skall känna sig säkra att navigera på barnwebben

julkalendernBarnguiden.com är en informationssite med info om kul evenemang, aktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor.

barnlänkar I utbildningsradions uppskattade radioserie "Sagor i världen" hittar du här, från våren 2001, sex sagor på lätt svenska, för alla sagosugna!

barnlänkarMaria är förskollärare och grundskollärare och jobbar på med 3-5åringar på en montessoriförskola. Hon gillar att leta upp material och producera själv och kommer härpå denna sajt att dela med sig av blandade tips och en massa länkar till material som finns färdiga att ladda ner och skriva ut. T.ex En till idé från Prekinders. Klipp kvadratiska pappersbitar som barnen sen får klistra upp som mosaik. Lägg fram papper, mosaiken och limstift och låt barnen skapa fritt. Väl värt ett besök

barnlänkarPappas Appar! Läser du sagor för dina barn på en IPad? Testa då Pappas Appar! På hemsidan läser man ....Målet med PappasAppar.se är att vara en tillförlitlig källa vad gäller utbudet för appar för barn. För att du som läsare skall kunna lita på recensionerna har jag en tydlig policy. Vi på PappasAppar.se skriver endast om appar och produkter som vi gillar (betyg 3 eller bättre). Vi tar inte betalt av företag för att skriva recensioner.

Barn som regelbundet spelar dataspel blir bättre på koordination och på att koncentrera sig, visar enbrittisk studie.

games for kids of all ages Barn som spelar dator- eller konsolbaserade spel max en timme om dagen är mer nöjda med sin livssituation, lider mer sällan av hyperaktivitet och koncentrationssvårigheter, visar bättre empatisk förmåga och har bättre relationer till andra barn jämfört både med storspelarna och de som inte spelar alls......

Nalle PuhTom Tits experiment är ett slags utställning, som inte liknar andra museer eller utställningar.(I verkligheten ligger det i Södertälje) Enständigt ökande ström av besökare kommer för att ta del av alla de *påhitt* som man kan vara med om hos oss. På Tom Tits kan man undersöka vatten, luft, ljud och allt möjligt annat. Som besökare får du själv vrida, kika, ropa, hälla och pröva olika experiment. Mitt i utställningen kan du koppla av i caféet med utsikt över allt som händer i lokalen. Karl Fresk, vd för Tom Tits Experiment, blir för detta sitt arbete hedersdoktor vid KTH ,december 2002

barnsajer Barnguiden är en informationssite med aktiviteter och evenemang för barn och familj. Här kan du hitta information om alla möjliga olika aktiviteter på ett ställe. Du kan också söka aktiviteter utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta kul barnaktiviteter.

Nalle Puh Klicka och lär Vad finns inuti en dator?

kidlinks CIA Kids Page handlar inte om spioner utan här finns faktiskt såväl underhållande med spel som Break the Code och Word Puzzles, som en imponerande faktabok om geografi- samhällskunskap - historia om världens länder, The World Factbook .

children's education Kids' Space Connection child safeis an international meeting place for children and schoolteachers. Find penpals from around the world! Check out interesting projects you can contribute to, and cool clubs you can join. Use KS Messaging Center as your safe tool for communication. It was designed so that both teachers and children under 13 years of age can benefit from the Internet, free from worry.

children's education PCMag.com Kids Pack: Kid Friendly Browser and Coloring Book for $7.97. This month (May 2011) PCMag.com has released a Kids Pack utility that contains two utilities; one very useful and one a whole lot of fun. The PCMag.com Kid Friendly Browser allows your young children to browse the web but only to sites that you've pre-selected. Your kids can visit a site by simply clicking a thumbnail of the site. They don't need to type a URL and you don't have to worry about them going to some other site by accident.

målarbok Kidhealth är en pedagogiskt upplagd sajt om hur bland annat människokroppen fungerar. Helt i stil med ett TV-program från 70-talet som hette KROPPEN. En verklig toppensajt som hade varit ännu bättre om den varit på svenska också. Barns tankar om den egna kroppen . En undersökning om barns uppfattningar med uppföljning efter 18 månaderkan kanske kan vara ett sätt att förklara för ett barn. Varför inte låna en bra bok i ämnet i stället?

barnlänkar Barntotalen kan du besöka om du vill veta mer om barn och graviditet. Faktabank, reportage och nyheter står i fokus. Men det finns mycket annat smått och gott också.

spel, pyssel På barnvisor.nu hittar du barnvisor, barnramsor, dopvisor, lekar mm. Tanken med denna sida är att presentera klassiska svenska barnvisor och barnlåtar. Du kan även lyssna på barnvisor via Youtube.

målarbokUnga Fakta bjuder på spännande fakta! Om pirater och det rök om Svartskäggs skägg när han äntrade skepp, om dinosaurierna , pirater eller indianer. Det finns många timmars sysselsättning för vetgiriga - stora som små.

barnspelEn engelskspråkig Webbportal för barn

barnspelzurfkidzär en svensk hemsida för barn, kanske bäst under tretton, som erbjuder en rolig plats på nätet dit barnen kan surfa in utan krav på registrering eller medlemskap. Hemsidan drivs av föräldrar och har funnits sedan hösten 2000

barnlänkar Brukar inte ha med kommersiella länkar men denna får bli undantaget. På Flytväst.nu köper du snabbt och enkelt flytvästar för barn och vuxna. Vi erbjuder säkerhetsklassade flytvästar från marknadens ledande tillverkare. Leverans till hela Sverige, eller avhämtning i vår butik i centrala Stockholm.
Baby-flytväst 100 N Flytvästar som är anpassade till barnets form genom att stora flytelement placerats på framsidan för att ge maximal vändkraft. Har även en stor krage för att lyfta huvudet. Typ Helly Hansen Kidsafe eller Baltic Bambi Supersoft.

Länkarkivet, om du vill gå på vidare upptäcktsfärd


målarbokEn cyberkollega som driver länksajten catweb har en imponerande länksamling i detta ämne under rubriken Föräldrar och Barn

målarbokEn del spel samt en stor länksamling för barn hittar du på Mia & Max

målarbokJohn C. Dvorak´s Personal Portal for Children. Sajten är framtagen för att ge barn en möjlighet att surfa så mycket som möjligt på säkra sajter. Länkarna är omsorgsfullt utvalda med en 8-åring i tanke, men kan säkert vara kul för alla barn mellan 7-12 år gamla.

målarbokI den Digitala Läroboken av Gerd Lindenberg, hittar du ämnessorterade länkar för såväl utbildning som för alla nyfikna. En verkligen ambitiös sajt som rekommenderas. Inte bara för barn.

lego Mölndals stadsbibliotek har inte bara en imponerande länksamling för barn. Dom har också barnavdelning där du kan lyssna på sagor.

målarbok Besök gärna journalisten Barbara J. Feldmans vision om vad som är värt att besöka för oss barn på Internet! . Hon hälsar alla välkomna, såväl föräldrar som barn, tonåringar som far- och morföräldrar. Här hittar du hennes recenserade sajter för barn och familjer.

Greate websites for kids.Sponsored by the ASSOCIATION FOR LIBRARY SERVICE TO CHILDREN

lego Länkskafferiet hittar du länkar till webbplatser som du kan använda i skolarbetet. Välj där ett ämne som passar din fråga eller skriv in ord i sökrutan du får upp där.

games for kids of all agesThings to do, Homework Help , Games, Kids' Search Engines and Directories , Advice for Parents, Babies & Pregnancy, Safe Surfing. En fantastiskt bra , engelskspråkig, länksamling bigprojectför alla barn och deras föräldrar

barnlänkarTill sist måste du ändå besöka Disney På Disneys webbplats finns det hur mycket skoj som helst, i form av spel, film och mycket, mycket mer.
Åter hem
Denna sida uppdaterades den 28 mars 2015

- (PS Fick  8 poäng av 10 för denna sida i Internetguiden redan så tidigt som i okt-99. Sedan dess har den nog blivit ännu bättre.Dock lite klent med uppdateringar sista året.Tips mottages gärna e-post adress

PS. På min engelska länksamling för barn finns en del bra länkar som inte är upptagna på denna sidan. Speciellt om du gillar engelska språket och är intresserad av att lära dig nya saker.


OBS! Vill du länka till min sajt hittar du loggor HÄR:
 engelska flaggan
A simular site in the English languageLars Ekdahls barnlänkar för såväl små och stora barnHar du barnbarnlänkareller är du ett själv?    

barnlänkar Äntligen har världens mest populära Astrid fått sin officiella sajt.
På Astrid Lindgrens 93-årsdag öppnade astridlindgren.se där du bland annat kan fördjupa dig i författarinnans liv och författarskap. Självklart hittar du också massor av information om alla Astrid Lindgrens böcker och hennes figurer. Vill du veta hur iden till Bröderna Lejonhjärta kom till eller om hur figuren Pippi Långstrump föddes så är det här sajten för dig. Det finns gott om Pippi Långstrumpspel att köpa men få om ens några gratis.

Alfon Åberg Alfon Åbergs egen hemsida med tävling, pyssel, fakta mm. Alfons bor inte bara i ett höghus i en vanlig stad någonstans, han har ett hem på webben också. Här finns all tänkbar information om Alfons, tillsammans med pyssel som memory , spel (fotbollsstraffar!) samt också trevliga skrivbordsbakgrunder att ladda hem. Barnen kan också ställa egna frågor om Alfons. Gunilla Bergström´s son, Paul är ansvarig för Alfons hemsida. I alla fall 2002.

barnlänkaruppdaterad Brukar du titta på Bolibompa på TV Här kan du besöka såväl Drakens land som Vuxenlandet och Barnlandet. Enligt Internetworld, juni 2003, är SVT:s barnsajt bäst i Sverige. Det tycker också Ebba, mitt nu snart 5:åriga åriga barnbarn och har oftast svårt att slita sig därifrån! Massor av spel, pyssel, filmer och musik i en enkel och barnvänlig form, men samtidigt av högsta kvalitet. Här finns skoj för alla åldrar: Det är prutthumor på prisbelönta sajten Högaffla hage, vetgirighet med Fem myror, Björnes Magasin ett äldre program som fortfarande finns på webben. På Sveriges Radio hittar du också pyssel och roliga tidsfördriv att greja med medan du lyssnar på Barnradions program.

spel, pyssel Ny 31 underbara barnprogram du minns om du var ung på 90-talet

spel, pyssel Pysselguiden är en webbplats med tips och idéer om pyssel. Här finns pyssel för alla, barn som vuxna och för dig som arbetar med barn i förskola eller skola.

spel, pyssel En ny sajt för i år som startat riktigt trevligt med lite spel, pyssel som också förhoppningsvis kommer att bygga ut.

 pyssel En av mina favoriter när det gäller pyssel är craftandcreativity.com/blog/ där Helena gör jättefina saker. Nu aktuell med tips om att slå in julklappar.

julkalendern 2009Visseligen är julen slut men ...? Julkalendern 2012 är en favorit som kommer tillbaka från 1996 - Mysteriet på Greveholm. Den här gången flyttar en ny familj in på det öde slottet. Eller är det verkligen helt tomt? . - Mer om jul för barn hittar du på en annan av mina sidor

julkalendernVisseligen är julen slut men ...? 2013-års julkalender i radion. Julkalender handlade om Siri. Hon bor på en ö i ishavet med sin gamla pappa och sin lillasyster Mika. En dag blir lillasystern bortrövad av elaka ishavspirater. ......

julkalender-topplistaVisseligen är julen slut men ...? Topp 15 SVT's Julkalendrar - julkalender-topplista

Facebooksida Fritidshem - Tips på aktiviteter inne och ute är en Facebook-grupp där man kan få många bra tips

julfirande En trevlig sajt som ger tips om hur man kan leka med äpplen. T.ex hur man spår med äpplen, pysslar med äpplen....

julfirande För alla pysseltokiga! Logga till Skapligt enkelt Skapligt Enkelt, en verkligt bra sajt med kreativa idéer för stora och små. Tanken med den här sidan är att man skall kunna få tips och idéer till pyssel som man kan göra hemma med sina egna barn, eller i barngrupper utan att behöva en massa dyra specialmaterial. Beskrivningarna skall ses som idéer på hur man kan göra, men samtidigt ge utrymme till den egna fantasin och skaparglädjen. Därför är beskrivningarna inte alltid med exakta måttangivelser eller mallar.

games for kids of all agesHär hittar du en annan "spelsajt" med trevliga barnspel där man dessutom lär sig genom spel som "memorygames", "math games" och "alphabet games". Plus några till

kidlinks Tux Paint är ett gratis ritprogram utvecklat för barn i åldern 3 år och uppåt. Adobe Photoshop och Corel Draw, ja ni vet vad de där proffsprogrammen som kostar massa pengar. De är otroligt bra, säkert mycket bättre än lilla Tux Paint. Men Tux Paint är garanterat favoriten när användarna i dess målgrupp får tycka till om saken. Det här är för de små människorna, de som inte riktigt förstörts av anpassning till små gråa kantiga gränssnitt med matta färger. Barnen får leva ut sin kreativitet i Tux Paint, och programmet kan användas helt på svenska!

Ny kidlinksPyssligheter Linnéa Johansson har gjort en fantastisk fin målarbok med bilder på superhjältar och prinsessor i situationer vi inte vanligtvis förknippar dem med. Det bästa av allt är att den är gratis att ladda ner, skriva ut och färglägga och nu delar vi på Pyssligheter med er. Fram med tuschpennorna både stora och små, måla och diskutera det som är viktigt i livet

kidlinks Här är en engelsk sida av en konstnärinna som lagt ut allt möjligt man kan skriva ut, färgläggningssidor, almenackor, inbjudningskort, placeringskort, vykort etc.

games for kids of all agesEtt trevligt "flashspel" där du i en korg som hänger under en ballong skall fånga så många blommor som möjligt. Med hjälp av musen kan du blåsa på ballongen och styra den till alla blommor som trillar ned från sky och fånga dem i korgen. Rekordet ligger någonstans kring 120. Själv kom jag till 52 första gången jag provade.
Vill du hellre vara en fiskmås ock dyka ner i vattnet för att fånga fisk. är det detta spel du skall prova!

bamseuppdateradBamse började redan 1966 som tecknad film på TV och veckoserie i Allers. På den tiden var persongalleriet i serien inte alls lika stort som det är i dag. De tre vännerna Bamse, Skalman och Lille Skutt finns givetvis med från allra första början. Och så Katten Janson förstås.

Alfon Åberg uppdaterad En av mina barnbarns favoriter har länge varit dom sjungande hästarna! Sjungande hästarna
Dom försvann från SVTs sajt under slutet 2012 men nu har jag hittat dom igen. -:)
Du klickar du på respektive häst för att få den att antingen börja eller sluta att sjunga. Du kan även ladda neren app gratis till din mobiltelefon. Finns också i en julversion

Alfon ÅbergMitt minsta barnbarn är stormförtjust i Bajslåten. Populärt i en viss ålder tydligen.

Alfon Åberg En annan favorit bland mina yngra barnbarn är numera Snoppen och Snippan. De allra flesta föräldrar verkar vara positiva. En mamma skriver: ”Mina barn, 6 och 9 år, hälsar och säger att låten och videon är jättebra och att det är viktigt för barn att få lära sig om kroppen.

Ett gott skratt förlänger livet säger manEn sida med hakgubbar. Påminner mig om Humle och Dummle, som var ett så populärt barnprogram på TV under 70- eller var det 80-talet?

Ett gott skratt förlänger livet säger manLäste i DN den 19 oktober 2010 att nu är även fyraåringar ute på nätet och surfar. Populära sajter är spela.se    Bollibompa     och Youtube

Nalle PuhSpelen här är både gulliga och kluriga och det är lätt att fördriva flera timmar med att leka ninjaflicka, hoppa höjd, spela tennis eller köra båtrace. Bowla hos nät-bebisen! Den populära spelsajten Netbabyworld har utökats med ett bowlingspel. Du kan här spela Whip-it, som är ett bowlingspel helt byggt i Shockwave. Spelet är snabbladdat och snyggt med sparsmakad 16-färgers grafik. Riktigt roligt även för farfar att spela.

Nalle PuhElevspel är en gratis utbildningsinriktad webbplats för barn i åldrarna 5 till 12.
Deras mål är att erbjuda enkla, roliga och intressanta spel som hjälper barn att lära sig och bli bekant med matematik, svenska, klockan och andra grundläggande färdigheter och kunskaper.

kidlinksNeopets® är en av de absolut bästa virtuella sajterna om sällskapsdjur på Internet. Med din hjälp har man byggt ett samhälle med över 70 millioner virtuella husdjursägare runt om i världen. Neopets har mycket att erbjuda typ över 160 olika spel, , auktioner, hälsningar, medelanden och mycket mera. Bäst av allt är att det är gratis!!

busungarBusungarnas bästa sajt drivs för närvarande helt ideellt av Linda Hedvall med viss hjälp från vänner och bekanta. Hon hoppas att sajten skall vara den självklara startpunkten för barn på nätet. Målsättningen är att samla länkar till barnvänlig, kvalitativ underhållning och information. I första hand på svenska. Fylld med " Pyssel och knep och knåp" En bra länksamling för alla barn som vill lära sig något nytt. Kan verkligen rekommendera ett besök!

barnpysselBarnens bibliotek från Regionbibliotek Västra Götaland. Blivit, kanske tack vare stöd av Stiftelsen Framtidens kultur och Statens Kulturråd, en riktig toppen sajt. Sajten passar nog bäst för dig som är sisådär mellan 6 och 14 år. Du kan chatta med författare eller med andra bok intresserade på Bokchatten eller leta efter boktips eller skicka in dina egna tips. En utmärkt länksida, anpassad till barn och ungdomars intressen

puh´s skojiga sidaHar du en fråga om miljögifter som är farliga för naturen? Ställ din fråga till Sven Burreau som är expert på miljögifter. Du kan även läsa svar på frågor som ställts av andra.

puh´s skojiga sidaHälsa på hos alla djuren i Kolmårdens Djurpark. En trevlig sajt där du också får veta mycket om de olika djuren. Om delfinerna till exempel

lekar för barn Kalasguiden har samlat tips på roliga lekar så kika in här när det är dags för barnkalas eller fest. Du hittar lekar för små barn, lekar för stora barn och tonåringar, och lekar för vuxna. Kalasguiden har nu fler än 150 lekar i sitt arkiv och vi lägger till nya lekar lite då och då så titta hit igen.

barnsajterHarry PotterHarry Potter - Den populära Harry Potters spännande hemsida! På Harry Potter Webb Ring kan du hitta mer. Ytterliggare en kul på kidsreads.com

Hjärnkontoret Klurigheter, hjärngymnastik och tidsfördriv av Lars Fröjmark. Bra sajt, trots tråkig layout.

HjärnkontoretZogaj är ett spel, typ Memory, men man bestämmer själv vilka kort som skall höra ihop och varför. Mitt syskonbarn på 6 år var helt suverän på detta minnesspel
Spelet passar alla åldrar. Är utmärkt för barn som familjespel men även för gruppen vuxna som vill se hur andra tänker. Spelet är även ett kraftfullt pedagogiskt verktyg för den som vill visa vuxna så väl som barn hur aktiva minnestekniker fungerar och hur man kan börja utveckla ett superminne. Brukar inte göra reklam för en produkt men gör här ett undantag.

kidlinksSan Francisco Symphony (SFS) and deras webbsajt" the SFS Kids' Site" var en av de fem kandidaterna som nominerats till Webby Awards. Man märker att dom älskar musik och verkligen vill syssla med musik undervisning. Denna sajt, i kombination med verkliga konserter, är ett fantastiskt sätt för oss alla, i alla åldrar, att lyssna, lära och ha roligt med musik! Jag rekommenderar verkligen att du besöker denna sajt ofta.

barnlänkarDet kan du även göra på The Discovery Channel plus många fler. Du behöver ha laddat ner pluggin-programmet Shockwave först. En riktig toppensajt. Synd att man inte kan se de amerikanska barnprogrammen för TV.

legoBygg med Lego på nätet! (engelska) För stora och små Legofantaster kan denna sida, som är full av aktiviteter, erbjuda en kul utmaning.

färglägga Pappersdockor (flicka, för färgläggning) att klippa ut och färglägga, Med den här mallen kan du ge dina barn en rolig och enkel uppgift. Ta med den som tidsfördriv på resan, använd den för att sysselsätta barnen när du är upptagen eller gör den till en hållbar leksak som tål att lekas med om och om igen. Kläderna och tillbehören kan blandas och kombineras till olika stilar .

Allt du behöver göra är att hämta mallen, skriva ut den, låta barnet färglägga och sedan klippa längs kantlinjerna. Om du vill ha en docka som håller längre använder du ett styvare papper. Ha en trevlig pysselstund! Mer Coloring Book Pages hittar du här

Nalle Puh och hans vännerNalle PuhNalle Puh och hans vänner hittar på hyss

barnlänkarLekarkivet finns det många tips på lekar och aktiviteter för alla tillfällen och åldrar! Det finns massor att göra även om det skulle råka vara en gråtrist mulen dag.

barnlänkarSeussville är platsen där barn av alla åldrar inte kommer att ha tråkigt. Jag lovar! Fast du måste ha en snabb uppkoppling då sajten är lite "tung"

barnlänkarBibbi är ett fantastiskt nordiskt samarbete som presenterar ett gediget barnboksbibliotek. Här får du mängder av tips på bra barnböcker och flera sagor kan du också höra direkt på nätet.

barnlänkarHej! Jag heterRadioapanRadioapan och finns på Barnwebbendär där du hittar alla barnprogram i radio. Ännu en toppensajt för barnen. Nya barnwebben riktar sig till de allra minsta. Alla deras barnspel är fulla av ljud. Därför har man tagit fram en barnspelare som kan innehålla bilder, målarboksblad att färglägga eller någon annan aktivitet man kan pyssla med medan man lyssnar. Allt enligt t.f. projektledaren för barnwebben Chris Lindgren.
Tanken med sidan är att även den som inte kan läsa eller just lärt sig använda en mus skall känna sig säkra att navigera på barnwebben

julkalendernBarnguiden.com är en informationssite med info om kul evenemang, aktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor.

barnlänkar I utbildningsradions uppskattade radioserie "Sagor i världen" hittar du här, från våren 2001, sex sagor på lätt svenska, för alla sagosugna!

barnlänkarMaria är förskollärare och grundskollärare och jobbar på med 3-5åringar på en montessoriförskola. Hon gillar att leta upp material och producera själv och kommer härpå denna sajt att dela med sig av blandade tips och en massa länkar till material som finns färdiga att ladda ner och skriva ut. T.ex En till idé från Prekinders. Klipp kvadratiska pappersbitar som barnen sen får klistra upp som mosaik. Lägg fram papper, mosaiken och limstift och låt barnen skapa fritt. Väl värt ett besök

barnlänkarPappas Appar! Läser du sagor för dina barn på en IPad? Testa då Pappas Appar! På hemsidan läser man ....Målet med PappasAppar.se är att vara en tillförlitlig källa vad gäller utbudet för appar för barn. För att du som läsare skall kunna lita på recensionerna har jag en tydlig policy. Vi på PappasAppar.se skriver endast om appar och produkter som vi gillar (betyg 3 eller bättre). Vi tar inte betalt av företag för att skriva recensioner.

Barn som regelbundet spelar dataspel blir bättre på koordination och på att koncentrera sig, visar enbrittisk studie.

games for kids of all ages Barn som spelar dator- eller konsolbaserade spel max en timme om dagen är mer nöjda med sin livssituation, lider mer sällan av hyperaktivitet och koncentrationssvårigheter, visar bättre empatisk förmåga och har bättre relationer till andra barn jämfört både med storspelarna och de som inte spelar alls......

Nalle PuhTom Tits experiment är ett slags utställning, som inte liknar andra museer eller utställningar.(I verkligheten ligger det i Södertälje) Enständigt ökande ström av besökare kommer för att ta del av alla de *påhitt* som man kan vara med om hos oss. På Tom Tits kan man undersöka vatten, luft, ljud och allt möjligt annat. Som besökare får du själv vrida, kika, ropa, hälla och pröva olika experiment. Mitt i utställningen kan du koppla av i caféet med utsikt över allt som händer i lokalen. Karl Fresk, vd för Tom Tits Experiment, blir för detta sitt arbete hedersdoktor vid KTH ,december 2002

barnsajer Barnguiden är en informationssite med aktiviteter och evenemang för barn och familj. Här kan du hitta information om alla möjliga olika aktiviteter på ett ställe. Du kan också söka aktiviteter utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta kul barnaktiviteter.

Nalle Puh Klicka och lär Vad finns inuti en dator?

kidlinks CIA Kids Page handlar inte om spioner utan här finns faktiskt såväl underhållande med spel som Break the Code och Word Puzzles, som en imponerande faktabok om geografi- samhällskunskap - historia om världens länder, The World Factbook .

children's education Kids' Space Connection child safeis an international meeting place for children and schoolteachers. Find penpals from around the world! Check out interesting projects you can contribute to, and cool clubs you can join. Use KS Messaging Center as your safe tool for communication. It was designed so that both teachers and children under 13 years of age can benefit from the Internet, free from worry.

children's education PCMag.com Kids Pack: Kid Friendly Browser and Coloring Book for $7.97. This month (May 2011) PCMag.com has released a Kids Pack utility that contains two utilities; one very useful and one a whole lot of fun. The PCMag.com Kid Friendly Browser allows your young children to browse the web but only to sites that you've pre-selected. Your kids can visit a site by simply clicking a thumbnail of the site. They don't need to type a URL and you don't have to worry about them going to some other site by accident.

målarbok Kidhealth är en pedagogiskt upplagd sajt om hur bland annat människokroppen fungerar. Helt i stil med ett TV-program från 70-talet som hette KROPPEN. En verklig toppensajt som hade varit ännu bättre om den varit på svenska också. Barns tankar om den egna kroppen . En undersökning om barns uppfattningar med uppföljning efter 18 månaderkan kanske kan vara ett sätt att förklara för ett barn. Varför inte låna en bra bok i ämnet i stället?

barnlänkar Barntotalen kan du besöka om du vill veta mer om barn och graviditet. Faktabank, reportage och nyheter står i fokus. Men det finns mycket annat smått och gott också.

spel, pyssel På barnvisor.nu hittar du barnvisor, barnramsor, dopvisor, lekar mm. Tanken med denna sida är att presentera klassiska svenska barnvisor och barnlåtar. Du kan även lyssna på barnvisor via Youtube.

målarbokUnga Fakta bjuder på spännande fakta! Om pirater och det rök om Svartskäggs skägg när han äntrade skepp, om dinosaurierna , pirater eller indianer. Det finns många timmars sysselsättning för vetgiriga - stora som små.

barnspelEn engelskspråkig Webbportal för barn

barnspelzurfkidzär en svensk hemsida för barn, kanske bäst under tretton, som erbjuder en rolig plats på nätet dit barnen kan surfa in utan krav på registrering eller medlemskap. Hemsidan drivs av föräldrar och har funnits sedan hösten 2000

barnlänkar Brukar inte ha med kommersiella länkar men denna får bli undantaget. På Flytväst.nu köper du snabbt och enkelt flytvästar för barn och vuxna. Vi erbjuder säkerhetsklassade flytvästar från marknadens ledande tillverkare. Leverans till hela Sverige, eller avhämtning i vår butik i centrala Stockholm.
Baby-flytväst 100 N Flytvästar som är anpassade till barnets form genom att stora flytelement placerats på framsidan för att ge maximal vändkraft. Har även en stor krage för att lyfta huvudet. Typ Helly Hansen Kidsafe eller Baltic Bambi Supersoft.

Länkarkivet, om du vill gå på vidare upptäcktsfärd


målarbokEn cyberkollega som driver länksajten catweb har en imponerande länksamling i detta ämne under rubriken Föräldrar och Barn

målarbokEn del spel samt en stor länksamling för barn hittar du på Mia & Max

målarbokJohn C. Dvorak´s Personal Portal for Children. Sajten är framtagen för att ge barn en möjlighet att surfa så mycket som möjligt på säkra sajter. Länkarna är omsorgsfullt utvalda med en 8-åring i tanke, men kan säkert vara kul för alla barn mellan 7-12 år gamla.

målarbokI den Digitala Läroboken av Gerd Lindenberg, hittar du ämnessorterade länkar för såväl utbildning som för alla nyfikna. En verkligen ambitiös sajt som rekommenderas. Inte bara för barn.

lego Mölndals stadsbibliotek har inte bara en imponerande länksamling för barn. Dom har också barnavdelning där du kan lyssna på sagor.

målarbok Besök gärna journalisten Barbara J. Feldmans vision om vad som är värt att besöka för oss barn på Internet! . Hon hälsar alla välkomna, såväl föräldrar som barn, tonåringar som far- och morföräldrar. Här hittar du hennes recenserade sajter för barn och familjer.

Greate websites for kids.Sponsored by the ASSOCIATION FOR LIBRARY SERVICE TO CHILDREN

lego Länkskafferiet hittar du länkar till webbplatser som du kan använda i skolarbetet. Välj där ett ämne som passar din fråga eller skriv in ord i sökrutan du får upp där.

games for kids of all agesThings to do, Homework Help , Games, Kids' Search Engines and Directories , Advice for Parents, Babies & Pregnancy, Safe Surfing. En fantastiskt bra , engelskspråkig, länksamling bigprojectför alla barn och deras föräldrar

barnlänkarTill sist måste du ändå besöka Disney På Disneys webbplats finns det hur mycket skoj som helst, i form av spel, film och mycket, mycket mer.
Åter hem
Denna sida uppdaterades den 28 mars 2015

- (PS Fick  8 poäng av 10 för denna sida i Internetguiden redan så tidigt som i okt-99. Sedan dess har den nog blivit ännu bättre.Dock lite klent med uppdateringar sista året.Tips mottages gärna e-post adress

PS. På min engelska länksamling för barn finns en del bra länkar som inte är upptagna på denna sidan. Speciellt om du gillar engelska språket och är intresserad av att lära dig nya saker.


OBS! Vill du länka till min sajt hittar du loggor HÄR: