Båtresa till Yangshuo samt cykeltur bland risfälten

Båtresa till Yangshuo samt cykeltur bland risfälten   Dag 9
Efter en timmes bussresa stiger vi ombord på båten som tar oss nedför floden till den lilla staden Yangshuo. "Floden är som ett grönt sidenband och kullarna som turkosa hårnålar av jade." Så vackert beskrev Tang-poeten Han Yu landskapet kring Lifloden
Båten går alltså på floden Li genom landskap med höga sockertoppsberg. En liten båt möter upp och vi saktar in för att ta in färsk fisk som senare skall tillagas ombord för vår lunch.
Paradise hotell När vi efter några timmars båtresa kommer fram till Yangshuo vandrar vi genom mängder av försäljare tillParadise hotell. Verkar vara ett populärt ställe. På väggarna hänger foton av tidigare gäster såsom Kinas president och Bill Clinton.
Lifloden
Lifloden
Senare på eftermiddagen startar vi vår cykeltur. Här har vi kommit en bit på väg. Cyklarna har bara handbromsar vilket vi inte är vana vid. Vid en häftig inbromsning låser sig framhjulet för Åsa och en olycka är ett faktum. Moppe med sidovagn till sjukhus. Blev väl omhändertagen av såväl Tore, vår lokala guide samt "moppetanten" som snabbt fixade in oss till läkaren. Bättre service än hemma. Fick lappa ihop vänster knä med sex stygn, röntgas och stelkrampssprutas. Moppe åter till hotellet. På kvällen middag med risbrännvin vilket gjorde att stämningen blev uppsluppen med mycket sång. Senare shopping runt kvarteren och en öl på kvarterskrogen.
tillbaka nästa