Prova min  länksida ut i cyberrymden

This page in English, please.


HipHop Jazz Klassiska musikställen Länkar MP3 Musik och sång för allätare Noter Pop Reggae Rock

Lars Ekdahls musikfavoriter

HipHop
Musik för allätare!
red bullet gif imageAre you an Andrew Lloud Webber admirer?

Andrew Lloud WebbertÄr du en Andrew Lloud Webber admirer?

red bullet Med risk att du försvinner från min hemsida måste jag ändå förmedla en annan utmärkt musiklänk sajt. I den Digitala Lärboken av Gerd Lindenberg hittar du mycket smått och gott om musik på Internet. Rekommenderas!

red bullet Classic motown.com är en ovanligt matnyttig sajt med utförliga artistpresentationer med ljud och videoklipp. Du hittar här artister som Supremes, en av de mest populära och framgångsrika kvinnliga grupper

red bullet Minely A capella har nog den största samlingen av akapella i världen. Här kan du lyssna på 20 000+ akapella ljudfiler. Självklart hittar du The real Group bland toppsäljarna


Klassisk musik!
red bullet Den ansedda brittiska musiktidskriften Gramophone har en mycket omfattande databas med recensioner av skivor med klassisk musik. 30 000 recensioner av 40 000 skivor som har släppts på den brittiska marknaden sedan 1983 finns det att söka bland. Först måste man registrera sig men det är gratis. Vid sökningar i Gramofile är skivor som inte finns att köpa längre bortvalda och vill man ha med dem ska man klicka i Include Deleted Product. Om man vill ha fram uppgifter för skivor som Gramophone inte recenserat ska man ta bort bocken i rutan Reviewed. Sökingångar är bl.a. kompositör, verktitel, konduktör, artist, format, skivbolag, katalognummer och streckkod. I Gramofile finns det främst CD-skivor men även en del vinyl, musikkassetter, videokassetter, DVD-skivor och minidisc-utgåvor.

red bullet BBC:s superpedagogiska Beethovensajt hittar du texter, verkkommentarer, reportage och musikexempel
Exempelvis symfoni 8 sändes onsdagen den 29 juni och kan laddas ner, gratis och lagligt, från och med tisdagen den 30 juni till och med onsdagen den 6 juli. Alla symfonier som sänds verkar kunna laddas ner under 7 dagar efter utsändningen. Så kontrollera vad som finns just nu!

red bullet Biografier över världens kompositörer

red bulletGillar du att lyssna på klassisk gitarr? På classicalguitarmidi.com hittar du klasiska gitarrsånger i midi-format, för en eller fler gitarrer. Faktiskt 2064 MIDI-files´r från 128 kompositörer.

red bullet  klassiskÄr du intresserad av klassisk musik är detta sidan för dig. Allt från en genomgång av västerlandets musikhistoria till en köpguide för klassisk musik. Du finner också en ett sökbart index över hundratals kompositörer.

Deutche Grammophon På Unerversial Classic.com hittar du tungviktare för finsmakare som Deutche Grammophon- "en doft av läder". Du hittar också Decca och Philips

red bulletEclassical är sajten som som har specialiserat sig på att sälja klassisk musik i digital form. Du betalar runt 8 kronor per låt. En del gratislåtar finns också att hämta här. Nu kan du också ladda hem klassisk musik i form av mp3-filer.


Jazz!
red bulletBlå noter i Cyberspace! Elegant och proffsigt är legendariska jazzskivbolagets Blue Notes hemsida på nätet.

red bullet gif imageJazzonline är finner du information om vad som händer på den amerikanska jazzscenen och till viss del runt om i världen. Recensioner av skivor och konserter varvas med intervjuer och artiklar. Snyggt och välgjort.

red bullet gif image At Jazz Online you can survey the jazz artist biographies and interviews and get events information. With a video showcase and a chat room.


Noter!

Pop!
red bullet Hemma hos The Cure. Klicka dig runt i de olika rummen. Då och då har bandmedlemmarna en kamera påslagen och då kan du se vad de har för sig för tillfället


The Beatles THE BEATLES ÖPPNAR OFFICIELL WEBBPLATS . Den 13 november år 2000, 30 år efter att bandet splittrades, öppnar The Beatles för första gången en officiell webbplats. Premiären kopplas till att The Beatles släpper ett nytt samlingsalbum med det korta namnet "1". Albumet innehåller bandets samtliga 27 listettor. Samtliga tre kvarvarande medlemmar samt John Lennons änka Yoko Ono, har lämnat bidrag till webbplatsen. Thebeatles.com kommer att bjuda på filmsnuttar från bandets konserter, en virtuell rundtur i Abbey Road studion och möjlighet för besökarna att ta kontakt med varandra. Initialt kommer innehållet att vara fokuserat på det nya samlingsalbumet, men nytt material kommer att läggas ut efterhand. Ett team av webbdesigners har arbetat med Thebeatles.com under ett års tid.

red bullet Bob Dylan!


Rock!
Elvis Presley Elvis Presley. Det är sjukt men kul !!

MP3 Rockmusikens guldgruva? Det kanske det är på denna utmärkta rocksajt. En maffig sajt med stort underhållningsvärde. Även udda bisarra grejer som rocjstjärnors dödsattester men också klassiska posters och fotografier. Fick full pott i Internetworld december år 20000.

kent.nu Kent.nu. Bästa fansajten har besökare som med samlad kraft fixar Rockbjörnar och andra utmärkelser till Eskilstunas stoltheter.

 kent.nu Rockguiden, ditt fönster mot rockvärlden


MP3
MP3MP3.com är en bra källa från vilken du kan hämta gratis kvalitets musik! Här kan du lära dig också mer om tekniken MP3 samt ladda hem en MP3-spelare. Den mest kända och populära heter Winamp. Motsvarigheten för Macintosh heter Macamp. Fler och fler nya mobiltelefoner kan även fungera som MP3-spelare. MP3.com tar fasta på detta och lanserar en ny tjänst som innebär att MP3-filer som laddas ner till en dator automatiskt kan skickas till användarens mobiltelefon eller handburna dator.

red bullet gif image World's Largest Internet Radio Networkblev tilldelade "the Peoples Voice Award" i kategorin Musik. Med dess fantaskiska urval är jag säker du hittar din favorit musik här..


Reggae

Musiklänkar

Denna sida är uppdaterades den 8 april,   2015 avseende "döda länkar"

Tillbaka hem                             Detta dokument uppfyller kraven för barnlänkar

Början på denna sida