In english please This page in English, please.

Lars Ekdahls favoritställen när man söker efter nyheter

alla världens dagstidningarHär hittar du tusentals dagstidningar som du kan läsa on-line. Du hittar här enkelt alla tidningar sorterade per land. En riktig guldgruva för den nyhetstörstande!

alla världens dagstidningar Frisim.com är en webbplats där du kan göra sökningar bland svenskt nyhetsmaterial på nätet. Ett antal av de största svenska nyhetssajterna indexeras. De källor som indexeras för sökning på frisim.com avsöks med ojämna mellanrum beroende på hur ofta källan brukar uppdatera och tiden på dygnet, ofta flera gånger per timme. Vi indexerar all text i artikeln, inte bara RSS data. På sidan med söktips ges en beskrivning av hur en nyhetssökning kan se ut och vilka möjligheter som finns för att finna just de artiklarna som du vill hitta, från din favoritnyhetssajt.

Dagens NyheterDagens Nyheter har utvecklats fantastiskt sedan starten på Internet 23:e Maj 1997Dagens Nyheter Enligt Internetworld Sveriges i särklass bästa mediasajt sommaren 2000.Här publiceras stora delar av papperstidningens innehåll och eget redaktionellt material. Den 16 april 2002 var det premiär för DN:s nya nättidning. En guldgruva av artiklar med debatt, tips och nytta. Prenumeranter får ytterligare tjänster då det blir möjligt att helt kostnadsfritt att söka upp till 20 artiklar per månad ur DN:s arkiv med alla artiklar som publicerats sedan 1990.

svenska tidningen  Aftonbladet är Sveriges mesta mediesajt som heller inte verkar att sluta att utvecklas. Ingen annan tidningssajt erbjuder webb-tv och webbradio i samma utsträckning, eller regelbundna webbsändningar inom nöje. Detta nöjesfält erbjuder smyglyssning på musik genom musikshoppen Poplife, forum och aktuell debatt i interaktion med läsarna. Aftonbladet.se har 2006 utsetts till årets näst bästa medium alla kategorier och slog sig som enda nättidning in på topp fem-listan

Västerbottens Kuriren Vill du se de senaste nyheterna från CNN? TV

BBCBefriande brittisk korrekthet! Om du som jag, är mer för det lite torra brittiska framtoningen har BBC en professionell och nyhetsspäckad sajt En riktig 10-taggare fast med en doft av te och bacon. Fick också Webby Award för bästa nyhetssajt 2002


washingtonpostsEn annan mycket bra nyhetssajt är Washington Post Dom som grävde fram informationen som blev Watergate-skandalen.

New Ypor Times skall vi heller inte glömma. Denna anrika tidning har 95 gånger vunnit Pulitzer Prizes, långt mer än någon annan tidning. Redan i september 2007 är nu också tidning nominerad till Webby Awards när det gäller nyhetstidningar

BBC En internationell nyhetssöktjänst som är riktigt bra och tillåter sökning är brittiska NewsNow. Den bevakar nu 18.213 nyhetskällor täckande över 15 olika språk och minst 500 olika ämneskategorier. NewsNow beyakar också bloggar och visar tydligt när en nyhet kommer från en blogg. Det går också att söka på ord i nyhetstitlarna, men vill man ha tillgång till mer avancerade sökfunktioner får man betala.

newsru Newsru. En intressant rysk nyhetsförmedlare som är hyfsat oberoende från statlig påverkan.(Kör du med Google kan du översätta den till svenska)

The Atlantic Det finns åtskilliga bra sajter som nu lägger upp bakgrundsmaterial om konflikten kring Afghanistan och terrorismen. Den amerikanska månadstidskriften The Atlantic tillhör de bättre, med möjligheter att ta fram äldre artiklar av intresse. Läs t ex den ledande historikern av Mellersta Östern Bernhard Lewis i hans analys från 1990 av relationerna mellan islam och den västliga världen.

red bullet En tur med motorcykel genom Tjernobyl. Den unga ryskan Elena älskar att åka snabbt på sin tunga motorcykel, en svart Kawasaki Ninja inne i den "döda zonen runt Tjernobyl". En skakande skildring av en katastrof som ännu pågår.

red bullet Det är ingen tvekan om att Topix.net är ett av nätets absolut bästa nyhetssöktjänster för engelskspråkiga nyheter och bloggar. Framför allt finns det ingen annan som lyckats med konsten att automatiskt kategorisera nyheter på ett så pass lyckat sätt. Det är förvånansvärt liten procent av nyheterna som kategoriseras fel. Nu har Topix fått ännu fler kategorier, eller News channels som de kallar det, från 300.000 till 360.000 stycken, som bygger på drygt 12.000 nyhetskällor och 15.000 bloggar.

Tidningen Åland Sveriges bästa nättidning? ETC nu med film, ljud, tal och allt.

Svenska nyheter Dagens Industrihar Sveriges mest kompletta aktiesajt!- Tyvärr kommer det snart ( detta sägs i januari år 2002) att bli avgiftsbelagd.

Sveriges radioGlöm heller inte bort  Sveriges Radio Ett smultronställe på många sätt. imponerar. Här finns tio webbradiokanaler av vilka flera bara går att lyssna på via webben. Med superbra radiokanaler, snabba nyheter, fullständiga låtlistor, välfyllda arkiv och en cool ungdomscommunity är SR en given vinnare för andra året (i Internetwords ranking juni 2004) i rad. Den fylliga programinformationen med exempelvis kompletta spellistor och Musikguiden, som lotsar dig till rätt radioprogram, är en guldgruva för musikälskare. Här finns förstås nedladdningsbara ljudklipp i massor. Här hittar du en guide till Sveriges Radios alla ljudfiler i P1, P2, P3 och P4.

Sveriges radio TV4 har seglat upp som den ledande nyhetssajten bland oss hemsurfare. Den troliga anledningen till anstormningen är nog inte nyheterna, utan snarare program- och skådisskvaller och webbversionerna av spelprogrammet Jeopardy och Vem vill bli miljonär!

GöteborgsPostenHos får du de senaste nyheterna om Internet och PC. Dom har också en utmärkt söktjänst där du kan leta efter vad dom hittills publicerat i något ämne

Privata AffärerHos Privata Affärer får du snabba dagliga nyheter om allt som har med din privatekonomi att göra. Full pott i Internetguiden Juni år 2000 för denna sajt. Grattis!

Privata Affärer Yahoos nyhetssökning (NEWS) har uppdaterats i mars 2004 och har nu 7000 nyhetskällor man bevakar.

nyheter på svenskaDen bästa svenskproducerade nyhetssöktjänsten på Internet? Frisim.com är en webbplats där du kan göra sökningar bland svenskt nyhetsmaterial på nätet. Ett antal av de största svenska nyhetssajterna indexeras.

De källor som indexeras för sökning på frisim.com avsöks med ojämna mellanrum beroende på hur ofta källan brukar uppdatera och tiden på dygnet, ofta flera gånger per timme. Indexet innehåller nyheter från de senaste 30 dagarna. Toppnyheterna bygger på att beräkna ord som förekommer oftare än andra i titlar och ingresser

nyheter på svenska Topix.net är en kategoriserande nyhetssöktjänst. Man erbjuder hela 150 000 olika nyhetskategorier, bl.a. för varenda stad i USA, alla "public companies" i USA, 1 500 lag i olika lagsporter, 48 000 kända personer och mycket annat. Alltså mycket amerikaniserad men ändå finns det väldigt mycket av intresse att hitta i Topix.net. Nyheterna hämtar man från 7 000 företrädelsevis amerikanska källor vilket naturligtvis är ett minus för oss svenska användare.

nyheter på svenska Min egen favorit är nyheter.se från Retriever som spar artikeltips till ett stort antal svenska tidningar och tidskrifter.

Privata Affärer New Scientists är en vetenskaplig tidskrift som kommer ut engång i veckan

EkonominyheterFlashback är en väldigt speciell nyhetstidning. Attraherar säkert ungdomen. Dock är den stäng tills vidare då den är lite kontroversiell och inget webbhotell vill hyra ut. ( Fanns på http://flashback.se )

red bullet gif imageSalon Magazine Genom att kombinera rytmen från dagliga nyheter med ett månadsmagasins känslighet har man här lyckats skapa en redaktionell mix som passar tankfulla men också nyhetstörstande webbläsare

Labyrint är en nöjestidning på nätet. Skriver om film, tv, musik, litteratur, reflektioner om livet. Eftersom Labyrint drivs ideellt finns det ingen möjlighet att betala för texter eller illustrationer. Alla som jobbar med Labyrint gör det ideellt och tjänar inga pengar på det utan gör det bara för att det är kul.

red bullet gif image Nättidningen RÖTTER, världens enda dagstidning för släktforskare. Den ges ut av Sveriges Släktforskarförbund, riksorganisation i landet med omkring 30.000 medlemmar. RÖTTER vänder sig både till nybörjare och mer erfarna forskare och har tre huvudsyften: sprida kunskap, skapa kontakt och främja debatt.

red bullet gif imageMicrosofts nyhetssatsning tillsammans med tv-bolaget NBC går heller inte av för hackor


Internetguiden bevakar 7000 nyhetssajter på 35 olika språk!

Dala-Demokraten En intressant webbplats är "JunkScience.com. All the junk that is fit to the debunk" Senaste nytt: NEW! 04/25 2002-- The Great Potato Chip Scare handlar om Livsmedelsverkets rapport om potatischips!

Västerbottens Kuriren Dessa tidningar hittar du också på onlinenewspapers. En fantastiskt sajt där du kan finna många av världens tidningar som också har en nätbilaga


Denna sida uppdaterades den 18 januari 2016.    

Åter till början på denna sida