Söka på Internet Någonstans på World Wide Web
finns informationen Du söker. Här får du hjälp med att hitta den!

( OBS! Välj den sökmotor du vill börja med från nedanstående meny. Denna sökportal är numera uppdelad på tre olika sidor på grund av tekniska skäl. )
Att hitta informationen på webben kan vara svårt men inte omöjligt. Inget enstaka Internet sökverktyg kan heller vara bäst för alla uppgifter. Därför har jag satt ihop denna arsenal av sökverktyg som gör det enklare för dig att hitta det du vill på Internet.

Prova dig gärna fram vilka de 9 sökverktyg som passar just dig bäst. Mitt råd är att du lär dig att söka med åtminstone 3 av dessa sökverktyg. Då i första handa kanske Yahoo, Google, Windows Live Search, Eniro. Eller varför inte den franska sökmotorn Exalead som går från klarhet till klarhet! Testa också kanske någon av MetaSöktjänsterna såsom ez2Find. Sökmotorerna indexerar inte alltid samma sidor. Läst en siffra att det bara är 30% av sidorna som alla finns med i de fyra  största sökmotorena.

A9spacer Brain-Boostspacer Exaleadspacer image Enirospacer ez2Findspacer Gigablastspacer Google  Google-
Groups
spacer
Hitta e-post-
adresser
telefon-nummer
Ixquickspacer MSNspacer Yahoo

yahoo
Klicka på loggan för att komma till katalogregistret. På grund av att majoriteten av svenska Yahoo-användare tydligen väljer Yahoo.com för nyheter och annan information, har Yahoo numera stängt sin lokala yahoo.se-tjänst.
Skriv in en specifik fråga, en fras eller ett namn
Yahoo är från början en ren så kallad ämneskatalog, där katalogen är en samling av länkar som någon eller några valt ut. Den är också sökbar. Yahoo kategoriserar utvalda sidor.
Redan 18 februari, 2004 kastade Yahoo ut Googles sökmotorträffar från sina portaler. Det verkar som man utvecklat en egen ny sökmotor, med hjälp av den samlade sökmotor-
teknikkompetens, som man köpt in under det senaste året.

Till överst på sidan
söka på internet med eniro f.d. Evreka
Webben Gula Sidorna Privatpersoner Kartor
Skriv in en specifik fråga, en fras eller ett namn.
  

Sök på alla språk  svenska          
Tips: Använd citationstecken för att hitta flera ord
i följd; -- att vara eller inte vara --.

En komplett och slimmad söktjänst med världens bästa sökmotor, Google, under huven. Du kan också söka i Gula sidorna, Privatpersoner, länkguide, kartsökning om du klickar på respektive namn här ovan. Nyhets-söktjänsten som är baserad på samma index som nyheter.se har också en länk från startsidan vilket är viktigt med tanke på hur bra denna sökning är. Vad gäller bildsökningen kan man nu se att Eniro har valt att ersätta indexet från svenska Picsearch med Googles bildindex.

Den svenska bildsöktjänsten Picsearch har skrivit ett flerårigt avtal (september 2006) med Eniro om att leverera bildsökning till Eniros portaler i de skandinaviska länderna. Bara att gratulera till Picsearch som redan levererar bildsökning till bl.a. en av de största amerikanska söktjänsterna Ask.com och en av de störta portalerna Lycos.com. Tydligen bytte man ut Google mot Picsearch på grund av kvalitetsskäl trots ett högre pris för Picsearchs tjänst.

Ny Reco är en sida där man kan söka fram företag som man gör på Eniro, men där man även kan se ett betyg på hur företaget är att ha att göra med och vad deras kunder tycker. Ett tips från Henrik Vikström


brunpilTill överst på sidan


Bing Search
Skriv in en specifik fråga, en fras eller ett namn.
 
Microsofts nya sökmotor Bing är här. Det är alltså från den som man får träffarna när man söker på MSN:s hemsida.

När man gjort en sökning i det vanliga webbindexet kan man t.ex. få fram träffar från de andra söktjänsterna som Bilder, Nyheter eller någon av de under "More" utan att behöva skriva in sökorden igen.

Under fliken Mer (som du får upp efter första sökningen från denna sida) finns också Video Search och Feeds. Den sistnämnda ger träffar i RSS-strömmar vilket är något som Lars Våge på Internetbrus tycker är mycket trevligt.


Till överst på sidan
gigablast
   
Den avancerade sökning hittar du här
Gigablast startades av Matt Wells 1997 och han lovade redan i november förra året i sin blogg att Gigablast inom 12 månader skulle ha ett index på 5 miljarder sidor. Hoppas verkligen han kan ta upp kampen med Google och de andra sökjättarna nu när såväl AltaVista som Alltheweb försvunnit som självständiga sökmotorer. I maj 2005 intergrerades webbkatalogen Open Directory , som sammanställs av ideella redaktörer och får användas fritt av andra söktjänster, i Gigablast och jag noterar också att Gigablasts index har nu passerat 2 miljarder och närmar sig sakta Ask Jeeves index som är på 2,5 miljader sidor. Dock en bit kvar till utlovade 5 miljarder sidor

Gigablast är den största sökmotorn vid sidan av Google som ger tillgång till cachade webbsidor och dessa har till skillnad från hos Google datummärkning enligt internetbrus.com.

Man kan numera också söka med booleska operatorer (OR, AND, OR NOT, AND NOT) i Gigablast. Man är också ensam bland de större sökmotorerna att ha operatorn OR som förval när man söker på två ord också detta enligt internetbrus.com

Till överst på sidan
BrainBoost logga
text
    

Brainboost är verkligen en utmärkta frågetjänst.

Den är konstruerad för att svara på frågor, som ställs på tydlig engelska

BrainBoost är till 100% helt automatisk. 
Till skillnad från andra sökmotorer som svarar på frågor är BrainBoost inte beroende på mänskliga redaktörer för att hitta svaren,   Istället använder sig BrainBoost av "cutting-edge" teknik
Artificiell intelligensteknik för att förstå din fråga och anpassa den till relevanta svar som hittats på Internet.

Svaren från BrainBoost är faktiska meningar i själva träfflistan, som extraherats från webbsidor. BrainBoost-motorn avgör också att dessa meningar verkligen också är möjliga svar på den ställda frågan.

Genom möjligheten att begränsa till webben eller nyheter så kan Brainboost också ge mer aktuella svar.
Ta gärna en titt på nedanstående exempel på frågor!
Why is the sky blue?
When did the Titanic sink and how many people died?
What is a GPS and how does it work?
Why is mars red?

Till överst på sidan

Fler sökställen:
- A9.com - About -Ezalead -AOL
ers.com -Ask.com - Blekko -cranky - DipBox.com -Dogpile - Exalead -ftpsearchengines - Gigablast -Infoo - Lycos -msfreckles.com -MetaCrawler - Open Text -picsearch -Seek -Sensis -Special -Topica - WebCrawler - Whatis.com -wikiseek -WiseNut -ZapMeta
Till överst på sidan Tillbaka Till huvudsidan

Denna sida uppdaterades den 7 april 2015 avseende "döda länkar "         Copyright Lars Ekdahl © 2004- söka på internet med  fast search söka på internet med evreka