English flag  In English, please 

Söka på InternetNågonstans på World Wide Web
finns informationen Du söker. Här får du hjälp med att hitta den !

( OBS! Välj den sökmotor du vill börja med från nedanstående meny. Denna sökportal är numera uppdelad på tre olika sidor på grund av tekniska skäl. )

När det gäller att leta efter personers telefonnummer och adresser på Internet är Eniro en bra tjänst för att leta efter telefonnummer för privatpersoner. En trevlig uppstickar har blivit Hitta.nu >Genom att behålla enkelheten och fokusera på användarvänlighet har detta företags strategi nåt fram till ett vinnande koncept inom kraftigt konkurrensutsatt område ( nov.2007). På kort tid har de övertagit postionen som nummer ett i Sverige inom sitt område där man också får upp en karta så att man ser var personen bor. Två nya söktjänster för att leta efter personinformation jag kan rekommendera är Pipl och     Zoominfo.T vå sökmotor som hittar information om dig och andra människor genom att söka igenom webbsidor på nätet. NyHittade detta lšnkarkivet för att leta telefonnummet

Leta bland nyhetsgrupper gör jag däremot i Google Groups. När jag söker efter en e-post adress gör jag det med MetaEmailSearchAgent. Detta verktyg letar i 5 olika e-post register. Tyvärr är det idag svårt att hitta personers e-post adresser då man inte längre vill skylta med dessa på internet p.gr.a. "risken att få skräppost i sin brevlåda&

Är det så att du letar efter ett nytt jobb , en reservdel från bilskroten eller vill hämta hem skattetabeller från RSV kan du prova här! Andra sätt att söka än via sökmotorer! T.ex. journalister brukar gräva med hjälp av e-postlistor.

Vill du veta hur man bäst utnyttjar de olika sökmotorerna kan du hitta fler sajter att förkovra dig här.


A9spacer Brain-
Boost 
ez2Find Exalead a spacer image Eniro  Hitta e-post-
adresser och
telefon-nummer 
Gigablast  Google  Google 
Groups 
Ixquick  MSN  Yahoo 

Till överst på sidanSkriv in ditt sökord här:  
  
Google köper Deja's Usenet Arkiv! Genom att ha tillgång till över 20000 nyhetsgrupper och en hel del olika sökvariationer ger Goggle via Deja News dig noggranna och kompletta svar. Troligen det bästa sökalternativet på Internet för "Usenet". Om du söker efter en e-postadress får du alla meddelanden den adressaten skickat till en eller flera nyhetsgrupper.

Till överst på sidan

Fler sökställen A9.com - About - AOL - BigBook - DipBox.com Exite - IAF Till överst på sidan


Anm. Tyvärr går det inte längre (år 2005) att hitta så många e-post adresser på internet. Ingen vill ju längre skylta med sin e-post adress p.g.a. den stora risken med att råka ut för skräppost. Dessa två tjänster är de enda jag idag känner till som fungerar någorlunda.
  1. Whowhere Storlek: över 10 miljoner amerikanska adress- och telefonuppgifter. Registrering krävs för att se email-adresser. Yahoo People Search
  2. Yahoo People Search Storlek: över 10 miljoner främst amerikanska emailadresser. Dessutom uppgifter om postadress och telefonnummer från amerikanska telefonkataloger
  3. IAF-net Helt klart ett alternativ, fast inte helt gratis

Telefonkatalogen nu på internet!

Eniro har lagt ut hela telefonkatalogen för privatpersoner på Internet som gratistjänst. Här kan du söka telefonnummer och adresser till de flesta privatpersoner i Sverige. Du kan även få reda på till vem och till vilken adress ett telefonnummer går.

Nummerupplysning till privatpersoner hittar du också på den nya uppstickaren hitta.seNykomlingen som utmanade konkurrenten Eniro med en sådan renskalad nummerupplysning att Eniro blev tvunget att bygga om sökrutorna. Även kategorisökning för företag är föredömligt enkelt. Nummerupplysningen har en integrerad kartfunktion. Möjligheten att bygga upp en egen länksamling på sajten är ett embryo till en framtida personaliserad tjänst. Det går även att integrera Hitta i webbläsarna Firefox och Internet Explorer.

Vill man komma åt andra länders telefonkataloger och adressregister är den tyska tjänsten Telefonbuch en guldgruva.

Man kan nu också söka efter andra människor på nätet genom en People search. Det man då söker på är folks profilsidor där de berättar om sig själva och sina intressen. Det är profiler från sociala nätverk som MySpace, Bebo och LinkedIn.
Till överst på sidan Tillbaka Till huvudsidan

Denna sida uppdaterades den 8 april , år 2013   Copyright Lars Ekdahl © 2004-
Detta dokument uppfyller kraven för barnlänkar