Download ShareWare programs This page in English, please.


Lars Ekdahls favoritställe att ladda hem program på Internet

Gratisprogram Spridningsprogram Demoprogram Andra populära "tankstationer"


Man ska dock vara medveten om att använder man gratisprogram så gör man det på egen risk. Det finns sällan några garantier och man kan heller inte räkna med att få någon support.

Gratisprogram (Freeware):  Ladda hem och använd hur länge du vill
download gratisprogramGratisprogram, då för personligt bruk, jag själv använder eller har använt
 1. Zonealarm är en personlig brandvägg för hemdatorn när den är ansluten till. Internet. Zone Alarm kan stoppa attacker mot din dator utifrån, men även stoppa program som utan din vetskap tar kontakt med nätet för att skicka information. Det finns ingen bättre brandvägg som är gratis, helt suveränt. Om du tror att din dator aldrig utsätts för hackerattacker eller trojaner - så har du fel. Ladda hem och testa! Själv har jag nu investerat i ZonealarmPro för $39.95.

  Du kan gratis kontrollera hur skyddad din dator är just nu. Gå till Nortons hemsida security1.norton.com, följ anvisningarna och testa säkerheten.
  En annan sajt för att testa sårbarheten på din dator, när du är uppkopplad till Internet är en sajt utvecklad av företaget Qualys som utvecklar säkerhetsverktyg. Intressant! 2. PC Tools AntiVirus finns i likhet med de allra flesta gratis antivirusprogrammen även i betalversion. Det enda som skiljer de här bägge versionerna är dock att betalversionen erbjuder snabbare uppdateringar samt att du får support på programmet från tillverkaren. Om du kan leva utan support och snabba uppdateringar, fungerar PC Tools AntiVirus som ett komplett skydd mot virus, trojaner, maskar och så vidare."> PC Tools AntiVirus finns i likhet med de allra flesta gratis antivirusprogrammen även i betalversion. Det enda som skiljer de här bägge versionerna är dock att betalversionen erbjuder snabbare uppdateringar samt att du får support på programmet från tillverkaren. Om du kan leva utan support och snabba uppdateringar, fungerar PC Tools AntiVirus som ett komplett skydd mot virus, trojaner, maskar och så vidare. Programmet skannar kontinuerligt din dator efter virus, och det skyddar dig även hela tiden genom att söka av minnet för att kontrollera att ingen farlig kod aktiveras. Med ett gratis plugin kan du se till att virusprogrammet även söker igenom dina e-post. PC Tools har fått priser för sitt verktyg och det har miljontals användare världen över. Det är lätt att använda och har ett snyggt gränssnitt. Här kan du ladda ner programmet
 3. New Freeware - updated every day - over 50000 programs listed. Here you can download a new software including freeware, shareware and demo versions of commercial software.
 4. red bullet gif imageNy A great download site with more than 300K software and games, including professional reviews and user ratings.

 5. Mjukvara.se visar dig de säkraste programvarorna.Deras fokus ligger idag på internetsäkerhet. Enligt SCB hade 17% av användarna någon typ av säkerhetsproblem under första kvartalet 2007. Säkerhet är ett stort problem på nätet. Med hjälp av deras recensioner kan du göra din dator säkrare och slippa problem med hackers, kriminella och skojare.Hos dom hittar du rätt mjukvaror brandvägg, antivirus eller anti spyware eller hur du skall få ut mer av dina programvaror.


 6. I dag (2008-09-09) lanserar Stiftelsen för Internetinfrastruktur en ny version av DNSCheck, en gratis onlinetjänst som låter dig kontrollera hur dns-tjänsten fungerar för din domän. Domännamnsystemet, dns, fungerar som en sorts telefonkatalog för internet. Exempelvis mappar det webbplatsnamn med ip-adresser, samt ser till att mejl hamnar rätt.
  – Med hjälp av DNSCheck kan du kontrollera hur bra dns-tjänsten fungerar för en domän, säger Gabriella Lönnroos, informatör på Stiftelsen för Internetinfrastruktur.


 7. Mer om säkerhet. Speciellt nu när jag har bredband kan trojaner vara ett större hot. Trojaner är ett program som i hemlighet installerar sig på datorn varefter någon utifrån kan ta kontroll över datorn. Vem vet du kanske redan har en trojan i din dator? Låt " The Cleaner" leta rätt på den och förinta den!
  1. Gå till moosoft.com och ta hem filen cirka 1,8MB 2. Följ installationsanvisningen. I slutet på denna kryssar du för samtliga rutor om Run. Vid nästa steg kryssar du för "evaluate". Så fort programmet är installerat kan du börja leta efter trojaner på din hårddisk eller vad du väljer .I min dator hittade programmet den trojanska hästen BDE (09-2002) som avlägsnades. Även spåren i windowsregistret togs bort. Verkade fungera bra. Undrar bara var den gjort i min dator??


 8. Gör en 1000-milaservice för din dator med Microsofts nya tjänst Safety Live. Windows Live OneCare Safety Scanner är en gratistjänst som syftar till att hålla din dator i trim.
  * Sök efter och ta bort virus
  * Ta bort onödiga filer från hårddisken
  * Förbättra datorns prestanda


 9. PGPFreeware is one of the most versatile tools to use for encrypting/decrypting files on your computer. The E-Mail shortcuts it provides make sending an encrypted message to anyone a very simple matter. Sure can't beat the price! It is free.


 10. Har du rätt tid på din klocka i datorn? Atomic Clock Sync är ett gratisprogram som ser till att din klocka alltid går rätt. Via den sajten kan du också kontrollera vad tiden är i det land du tänkt ringa till. Så att du inte ringer mitt i natten och väcker folk. Inte alltid så populärt.


 11. Har du inte ett fullgott virusskydd idag är det dags för dig att skaffa det omedelbart! Det finns stor risk att din dator redan är infekterad utan att du känner till det. Istället för att leva i ovisshet och låta din dator utnyttjas av nutidens pirater som drar nytta av din oskyddade dator kan du redan nu använda dig av en gratis virusscanner online.


 12. Adaware är ett gratis multi-spyware ta-bort-verktyg som hittar, och på ett säkert sätt, avlägsnar " reklam parasiter" och spionprogram från ditt system. Detta programmet söker upp alla s.k. Spyware på din dator så att du kan avinstallera dem. Man blir ganska förvånad hur många de är.(Anm: Efter att i många är använt gratisversionen har jag nu uppgraderat till Ad-Aware SE Plus Edition (för 270 kronor som dessutom övervakar on-line) Används gärna i kombination med Spybot Search and Destroy! Ett annat förträffligt program för att avslöja och ta bort annonsprogram fast lite olika saker än Adaware


 13. Rensa i registret kan man också göra med gratisprogrammet TweakNow RegCleaner. I Windows registerfiler samlas och sparas oftast mer information än man egentligen vill ha eftersom man installerar och avinstallerar program och spel då och då, och då fylls information på i registert som nu är onödig.


 14. Brännarprogrammet DeepBurner Free finns i en gratis- och en betalversion. Den fria versionen har inga begränsningar men saknar vissa avancerade funktioner; exempelvis möjlighet att kopiera disk till disk. I övrigt kan du bränna ISO-filer, data-, audio- och video-skivor och skapa bootbara CD/DVD-skivor. DeepBurner använder jag själv sedan länge och kan rekommenderas.


 15. Gratis rensning av gömd kod. Säkerhetsföretaget Sophos har släpp ett verktyg som hjälper användaren att hålla datorn fri från s.k. rootkit. Ett skadligt program som installerar sig på en låg nivå nära operativsystemets kärna.
  Anm: Om root-kit rensningen riskerar att skada operativsystemet skall verktyget varna för detta. Själv var min datot fri från sådant här elände.


 16. Ett mycket enkelt program som jag ofta har nytta av är Tclock. Det utökar den klocka som Windows visar i nedre högra hörnet. Du kan i detalj styra vad klockan skall visa. I mitt fall visar den förutom aktuell tid dagens datum , veckodag samt veckonummer.


 17. Snabba upp hemtagningen av program via Internet! Dowload Accelerator är enligt PC Magazine en av de bästa hjälpmedlet just nu (Juni-2003). Programmet snabbar upp hemtagningen av filer med upp till 300% genom att ansluta till flera servrar samtidigt från din modem- eller bredbandsanslutning. Download Accelerator kan också återställa filhämtningen om anslutningen skulle avbrytas eller vid andra fel som avbrutit din nedladdning Ett suveränt hjälpmedel för filhämtning.
  En annan nedladdningshanterare jag hittade 08-2004 är FreshDownload som varken har reklam eller spionprogram (spyware) och dessutom är gratis. Verkar som den senare är lite snabbare. Skall testa vidare.


 18. Babylon Det översätter ord på engelska till svenska. Du behöver bara klicka med rullmusen och på mindre än en sekund har du den svenska översättningen av ordet. Babylon kan också omvandla måttenheter och valutor, naturligtvis då med färska valutakurser. Hur klarade jag mig tidigare utan denna pärla?


 19. Från CD till Hårddisken! Har min webbsida säkerhetskopierad på en CD-skiva. När jag kopierade alla dessa filer i somras upptäckte jag att alla filer och mappar var skrivskydda. Ett stort jobb att manuellt ta bort detta. ReadOnly gör det i ett nafs. Markera huvudmappen i strukturen och tryck på en knapp. Simsalabim! Inget är längre skrivskyddat.


 20. denna IT-webbplats kan nu var och en kolla direkt om Internetleverantörerna håller sina löften. Fast då måste du ha en Flash-plugin installerad i läsaren. Du kan alltså se om du får den bandbredd som du betalar för. Du hämtar bara testet och klickar sedan på Standardtest för att starta programmet.
  Testa gärna flera gånger och vid olika tider på dygnet så får du de tillförlitligaste värdena


 21. För att hålla reda på alla mina länkar och att dom fortfarande är aktiva (per 3 augusti år 2004, hade jag 5065 URL:er på mina 1167 webbsidor att hålla reda på) använder jag mig av en så kallad "spidering software"Xenulink, nämligen Xenu's Link Sleuth (TM). Skulle inte klara mig utan den idag. Nu kan man dessutom få en sitemap.xml fil. En fantastisk service. Många andra sajter tar betalt eller begränsar antalet sidor.


 22. Doublekiller Har du massa dubletter på din hårdisk? Ta bort dom då med hjäp av gratisprogrammet Doulekiller. Programmet söker igenom hela din hårddisk (eller de mappar du själv väljer)och ger dig sedan möjlighet att radera de filer som finns i en eller flera upplagor


 23. Filerna försvinner inte på din dator när du tar bort dom. Många tilläggsprogram lovar att kunna ta bort alla spår från en fil, lagrad på din hårddisk. Eraser är ett gratisprogram som verkligen håller vad man lovar. Förutom att avlägsna en fil kan Eraser ta bort kvarlämnade kopior genom att rensa allt tom utrymme på din hårddisk inkluderande ett kvarlämnade utrymmen mellan slutet på en borttagen fil och gränsen till nästa hårddisk utrymme. Du hittar här också en guide som hjälper dig att temporärt koppla ur " Windows swap file, " och rensa även detta utrymme. Resultatet, även för mig, blev mer utrymme och större hastighet på hårddisken.


 24. En av de mest effektiva sätten jag hittat, att hindra att jag får virus eller skräppost via e-post är att använda use MailWasher. Det är ett gratisprogram som låter dig hantera din e-posten innan du laddar hem den från servern. Speciellt gillar jag möjligheten att låta post jag inte vill ha "studsa tillbaka" till avsändaren av skräpposten, så att det ser ut (för dom), som om din e-post adress inte längre fungerar.(GFungerar endast på denna lite äldre versionen av gratisprogrammet Mailwasher 2.0. Zipfilen är ca 1,1 MB)) Har säkert räddat mig från många virusattacker samt minskat antal skräppost. Har nu (08-2004) använt detta program i 2 år.


 25. Har hittat ett lite, men fantastiskt, gratisprogram, Belarc Advisor, som bygger upp en mycket detaljerad profil av dina installerade mjuk- och hårdvaror och presenterar sedan resultatet i din webbläsare. The Hardware Detector är gratis för personligt bruk (filstorlek 602 KB) och kan laddas ner här. All dina profiluppgifter förblir privata och skickas inte vidare till någon webbserver vad jag förstår. Måste säga att jag blev glatt överraskad att finna detaljer om mitt PC-system jag inte visste om förut

  Operating Systems:
  Fungerar med Windows 95/98/Me,
  NT 4, Windows 2000 och XP.
  Webbläsare:
  Fodrar IE 3 or Netscape 3, eller senare versioner. Fungerar också tillsammans med Opera.


 26. Om du inte har installerat Microsofts Patch eller XP's ServicePack bör du installera detta lilla gratisprogrammet XPdite. Har du inte gjort detta, kan du riskera, om du klickar på en enkel, men kanske illvillig URL, att få hela innehållet i dina bibliotek raderade. Detta 30 kbyte stora "XPdite" gratisprogram skyddar ögonblickligen ditt Windows XP system, för åtminstone denna orsak, tills du installerat den 1.35 megabyte stora uppgraderingen XP's Service Pack 1.
  Använder du bredband? The Risk Digest är en sajt där du kan hålla dig uppdaterad om de flesta säkerhetsrisker på Internet som detta kan innebära att vara ständigt uppkopplad!
  Även Robin Kier's " utility" FireHole kan kontrollera om du har några speciella säkerhetshål i din internetanslutning


 27. Samla verktygen på ETT ställe! Windows små praktiska verktyg och konfigureringsprogram ligger utspridda lite här och där i operativsystemet.Är du en normal användare kanske du inte har helt kontroll över vad som finns? XP SysPad 6.3 ger dig 180 vanliga funktioner lättåtkomliga från ett enda ställe, i verktygtygslådan, så att du slippet att leta.


 28. Det är inte alltid så lätt att få den skärmdump man just vill ha. Du kan ha hjälp med att ta effektiva skärmdumpar med gratisprogrammet Gadwin Printscreen. Det här programmet möjliggör en rad olika inställningar innan du tar dina skärmdumpar. (ett program på 800 Kb.)


 29. Färgpipett för Windows. Pixie 3.1 är litet (61KB), gratis, och på engelska och är målinriktat till dig som är webbdesigner eller i andra sammanhang jobbar med grafik. Programmet håller reda på var muspekaren befinner sig och tar reda på vad det är för färg på pixeln som befinner sig precis under pekaren. Du får info i såväl RGB som HTML, CMYK- och HSC-kod. Lätt att avaktivera när man är klar. Rekommenderas.


 30. FolderSize är ett lite fantastiskt program som håller koll på filstorlekarna i dina mappar. Högerklicka på en mapp, välj Egenskaper och sedan den nya sidan/fliken Size, för att sedan få upp en lista med mapparnas storlek. Fungerar på win98 och NT. Delvis på Win 2000 och XP. Själv kör jag W2K och tycker det fungerar utmärkt.


 31. Powertoys/TweakUI är Microsofts eget program för att mixtra och manipulera med inställningar i Windows Här kan du välja till vilket operativsystem du använder. Alltifrån WinXP till Win95. Den mest användbara delen är nog TweakUI enligt min mening. Ett alternativ kan vara X-Setup Pro. Fick ett mail från Richard Norén som tycker att detta program slår TweakUI rejält. Programmet är dessutom gratis för privat bruk.


 32. Med gratisprogrammet isobuster kan du kanske rädda dina filer från en dålig eller raderad CD eller DVD.


 33. JALBUM är ett svenskt program som skapar färdiga webbalbum för publicering av bilder från din digitala kamera. Mycket enkel att hantera med behändiga dra- och släppfunktioner som gör en knepig uppgift riktigt enkel.


 34. Microsoft Photo Story 3 har verkligen gjort ett krafttag med denna uppgradering och erbjuder genomgående ordentliga förbättringar. Detta gratisprogram är ett utmärkt alternativ för de som letar efter ett intuitivt sätt att skapa fängslande bildspel från sina digitala bilder.
  Fördelar: Gratis. Kraftfulla panorerings- och zoominställningar. Man kan skriva text över bilderna och det finna 48 olika övergångar mellan bilder. Möjlighet att skapa egna ljudspår.
  Nackdelar: Ingen CD eller DVD bränning.


 35. Click-N-Type är ett gratis, virtuellt tangentbord på skärmen som är specialdesignat för människor med funktionshinder som omöjliggör användandet av ett vanligt tangentbord. Skrivandet snabbas upp av så kallade & word prediction and completion" och det fina är att det också finns ett svenskt språkpaket med 24 000 ord att ladda hem.


 36. Gratis löneprogram! Lön Light är ett program som fått många lovord. Löneutbetalningar och semestrar kan vara en knepig uppgift att sköta. Programmet fungerar perfekt för det mindre företaget och hanterar löner, löneunderlag och uppbörder. Lön Light är mycket uppskattat för sin funktionalitet och användarvänlighet. Nu har man även skapat ett fakturaprogram för nedladdning. P1 Faktura är programmet som du enkelt laddar ned till din PC eller Mac, ställer in för ditt företag och snabbt börjar fakturera. Du kan skapa och skicka hur många fakturor som helst. En spärr på femton st inlagda kunder finns i gratisversionen.


 37. Copernic som kanske är mest känt för sina agentprogram som kan söka i mängder av olika söktjänster har nu kommit ut med ett gratisprogram för Windows kallat Copernic Desktop Search. Applikationen går fort att ladda ner, liksom att installera och få i gång och har ett lättfattligt användargränssnitt. Copernic Desktop Search tillåter förutom webbsökning även sökning av textfiler, email, bilder, musikfiler, filmer, adressböcker, bokmärken och historiken i Internet Explorer.

  Verkligt intressant är möjligheten att fritt söka igenom filer med texturellt innehåll och epostmeddelanden. Här är programmet riktigt bra och alla de viktigaste filformaten med text som html, pdf, Word, Excel, Powerpoint, RTF m.fl. finns med. Det finns stöd för avancerade söksätt som booleska operatorer (AND, OR, NOT) med användande av parenteser och självklart frassökning (använd citationstecken). Fascinerande är det också att följa hur blixtsnabbt träfflistan förändras för varje bokstav man skriver in i sökrutan. I träfflistan finns olika sektioner för nyare träffar och äldre träffar.
 38. Vill du ha en toppenprogarm för att redigera och organisera dina digitala bilder? Då är gratisprogrammet Picasa, ägt av Google, det program du skall välja. Editors Choice hos PC Magazine i oktober 2005


 39. "xint" (uttalas "zint") är ett alternative till Windows Notepad, med ett dussintal extra funktioner. Fokus är lagt på effektivitet och prestanda. De flesta funktionerna nås via snabbkommandon (hotkeys)


 40. Ladda hem nya Openoffice. "Writer" kan självklart läsa alla dina worddokument och du kan även spara ditt dokument i Microsoft Word format så att alla ina vänner som sitter inlåsta i något Officepaket kan öppna dina alster. Ökad kompatibilitet med Microsofts Office-format och tangentbordsgenvägar som låter den som skapar dokument, återvända till den position i dokumentet där arbetet senast avslutades, hör också till de nya funktionerna i OpenOffice.org. Dessutom finns många bra egenskaper som man inte hittar i själva MS Office. Openoffice gör det mesta som en vanlig användare behöver göra och t.o.m. en del saker bättre.


 41. DeepBurner är ett gratis program att bränna CD/DVD-skivor, skapa och bränna ISO-bilder, bränna Video DVDs m.m.


 42. Hur synkroniserar man upp sina bilder, sina dokument eller olika mappar helt automatiskt? Microsoft har ett elegant, gratis, program som heter Synctoy. Helt suveränt att hålla sin backup-folders "up to date".
  T.ex Jag öppnar programmet Synctoy. Markerar mappen på hårddisken med mina bilder, anger sedan vilken mapp man vill synkronisera med (i mitt fall bildmappen på min extena disk.) Ger synkroniseringen ett specifikt namn. (i mitt fall "Mina bilder backup") Sedan trycker man på "run". Simsalabim! Bägge mapparna är nu identiskta.)
  När jag sedan lagt in fler bilder på min hårdisk öppnar jag programmet Synktoy, väljer "Mina bilder backup" och trycker igen på "run" och de nya bilderna har förts över till backup-mappen


download Retar du dig på den dåliga funktionen "Lägga till/ta bort program" i Windows kontrollpanel? Du är inte ensam. Att den är slö och dålig är ett känt faktum.

 download Eydropper , ett fantastisk men enkelt litet hjälpmedel för att hitta det hexadecimala värdet för viken färg som helst som du pekar på med musen. Laddas ner från inetia.com

download Ring billigare på nätet!. Nu tar det svenskutvecklade IP-telefoniprogrammet Skrype steget från att endast fungera mellan Internetanvändare till att även fungera med att ringa från nätet till en vanlig telefon. Samtalstaxan ligger på motsvarande 11 öre i minuten och inom kort skall det gå att ringa från vanliga telefoner till Skype-användare. Programmet kan du ladda ner gratis från Skype.com

download Free Streaming Video Software. Med CamStudio kan du spela in alla skärm- och ljudaktiviteter på din dator och sedan skapa industri-standard AVI video filer. Sedan kan du med hjälp av den inbyggda SWF Producer göra om AVI-filerna till små,lagom stora bandbreddsvänliga Streaming Flash videos (SWFs).

downloadBra gratis backup program! Nonags har annars massor av olika gratisprogram

download

download Har du letat efter ett program som kan göra mp3-filer från din cd_skiva? Med gratis programmet CDex installerat så stoppar du in din cd-skiva, markerar vilka låtar du vill ha ner på hårddisken, ställer in hur du vill ha komprimeringen och kör igång.

download Gratis skärmsläckare. Skärmsläckare med motiv från filmer, kända skådisar och artister - kan det vara något? I så fall kan du besöka Celebrity Screensavers som har gratis skärmsläckare för både Windows och Mac.

ladda ner skärmsläckareLetar du efter skärmsläckare? Då hittar du säker vad du letar efter här! eller här

ladda hem Outlook ExpressDen numera vanligaste webbläsaren är Internet Explorer. E-postprogrammet du får med heter Outlook Express och hör till dom bästa som finns faktiskt. Den använde jag själv tills jag fick råd att uppdatera till Office 2000 och Microsoft Outlook. Enda problemet att den är dålig när det gäller säkerhet och virus.

download Gratisprogram Många använder Winzip för att hantera komprimerade filer. Det är inget fel på detta program, men Powerarchiver kan faktiskt mer och är dessutom gratis att använda! Använder det själv numera.

download Real playerReal Player är ett måste när du vill lyssna på musik eller titta på TV.

download gratis e-postBästa gratis e-post program enligt Internetworld i juni 2003 Yahoo! Mail.

red bullet C_net Download.com. Kazaa världens populäraste gratisprogram. Kazaa har kommit runt problemet med upphovsrätt genom att alla som ansluter sig går med på att deras egen dator också kan bli en server. Napster bevisade något som ingen trodde på, nämligen att folk inte har något problem med att dela med sig av sina resurser på Internet säger Niklas Zennström, Fasttracks vd som utvecklat filbytarprogrammet Kazaa för formaten divx och mp3. Här kan du ladda ner Kazaa lite svensk version, kpp 2.41 (2,48MB)

download from Tucows Har du inte råd med Microsoft Office 2000 kan du ladda hem, gratis, tre program i stället! Ett World-kompatibelt ordbehandlingsprogram , ett Excel kompatibelt kalkylprogram samt ett utmärkt bildbehandlingsprogram. Alla också 9x/NT/2000-kompatibla. Dom är verkligen bra för att var gratis! Du kommer att bli imponerad. Säkert finns det några Microsoft koder som inte fungerar men alla mina .doc och kalkylblad fungerade utmärkt. Ett utmärkt alternativ också för alla som har lite äldre bärbara datorer. Tar dock en stund att ladda hem. Beräknad nerladdningstid: 28.8K: 75 Min. | 56K: 40 Min. | 64K: 33 Min. | 128K: 16 Min.

download from Tucows Sajten WebAttack.com har en omfattande uppställning och länkar till olika gratisprogram. Från Bildverktyg och multimediaprogram till webbläsare- och epost-verktyg.

newfreeware Source! Freshmeat maintains the Web's largest index of Unix and cross-platform software, themes and related "eye-candy", and Palm OS software. Thousands of applications, which are preferably released under an open source license, are meticulously cataloged in the freshmeat database, and links to new applications are added daily. Each entry provides a description of the software, links to download it and to obtain more information, and a history of the project's releases, so readers can keep up-to-date on the latest developments.


Spridningsprogram/Shareware:  
spridningsprogram

Goldwave Bästa anti-spionprogrammet nu ännu bättre. Webroot's Spy Sweeper 3.5 som en gång delade förstaplatsen med Lavasoft's Ad-aware SE Plus, är nu ensam herre på täppan när det gäller att ha bästa anti-spionprogram. Den sista versionen, med visserligen små med ändå effektiva förbättringar, blir lätt det bästa valet för att skydda PC:n från spionprogram och rensa maskiner som redan blivit infekterade. Du kan ladda ner en testversion som du kan använda i 30 dagar eller köpa direkt för endast US$ 29.95

Goldwave Registry mechanic är ett ovanligt bra program som söker igenom registret och rapporterar alla felaktigheter de hittar. Du kan sedan välja att automatiskt reparera alla eller bara några av felen. Förutsatt att du registrerat och betalt $19.95. Annars reparerar programmet endast ett av felen

red bullet gif imageSvenska sharewarelistan har ett bra urval av program och varje program har dessutom en kortfattad beskrivning.

download Five Star Internet SharewareFive Star Internet Shareware. Här finns allt från webbläsare till verktyg som hjälper dig marknadsföra din sajt. Sajten har massor av Internet-relaterad Shareware och freeware. Den uppdateras ofta så du kan vara säker på att hitta de senaste versionerna av dina favoritprogram här.

download Five Star Internet SharewareMjukvaru-bibloteket hos PC Magazine/ZDNet hittar du säkert många intressanta program att ladda hem. Indelade i 16 kategorier gör det lätt att hitta. Dessutom visas de senaste mest populära 20 nedladdade programmen

 freeware WinZip 8.1 är ett oumbärligt verktyg som packar upp komprimerade filer du laddat hem på Internet. Du kan själv också komprimera en fil eller bild du vill bifoga din E-post. Det är inget fel på detta program, men Powerarchiver kan faktiskt mer och är dessutom gratis att använda!

 freeware Winamp är numera en fullfjädrad mediaspelare som hanterar olika typer av formattyper. Såväl bild som ljud. Min MP3-spelare

download AtomTime Gratisprogrammet Atomic Clock Sync utility är en bra hjälp att se till att din klocka i datorn alltid gåt rätt. Starta programmet och om detta visar annan tid i datorn synkronisera tiderna. Lätt som en plätt. Dom garanterar att inga spionprogram heller medföljer

vEtt mycket bra program är fotoredigeringsprogrammet Paint Shop Pro 7.0 Ett måste om du vill redigera dina bilder. Nästan lika bra som PhotoShop.

3Dfx VoodooHar du en egen hemsida och vill minimera bilderna du lägger ut är SmartSaver från Ulead ett bra alternativ. Jobbar du mycket med bilder besök då gärna min länksida  speciellt för detta.

download Simtel20 FreeWare has a growing collection of high-quality, super-small and super-fast, freely downloadable programs & resources. At leats the say so!


top of page Till början på sidan

Demo-program är ett litet gratis smakprov av ett större program eller spel

Andra bra "Tanksajter":
spridningsprogram
red bullet Gratisprogram: Här laddar du ner gratis Windowsprogram

red bulletNONAGS är ett utmärkt ställe att leta efter och ladda hem såväl gratisprogram som spridningsprogram.

red bullet På JUMBO kan du leta bland 300 000 gratis och spridningsprogram. Bra uppställt och lätt att hitta typ av program man söker.

red bulletBetaNews.com hittar du förhandsinformation och beta versioner av kommande uppdateringar.

 tucowa COW Tucows Software en av de mest populära ställen på Internet för att se vad som just nu finns av olika program att ladda hem. Denna sajt är sedan länge på PC Magazines Topp 100.listan

download from ZDNet Hur hittar du de bästa programmen att hämta hem utan att spendera timmar på nätet att leta? Besök ZDNet och deras 50 mest hämtade gratisprogram

download från en CyberBroderEn Cyberbroder har gjort en toppensida med uteslutande svenska program och spel

red bulletEtt annat populärt fil-tankningsställe för din PC är på CNET

 download Windows Central Windows Central har över 10 000 sidor med mycket uppskattad Windows information För den som orkar.

 archive WinDOwS: ©Tricks · Secrets · Bugs · Fixes

download from internet.com En annan sajt jag själv brukar besöka är Tommy k Johannsons blogg om datorer, Internet, webbutveckling etc. Har finns en uppsjö av tips för alla datoríntresserade
Denna sida uppdaterades den 3 april år 2015 avseende "dead links"

(Sidan fick förresten 7* av 10* möjliga i Internetworld redan i såväl februarinumret som i aprilnumret år 2000)

Tillbaka